Zomersprokkels

26/09/2023

Naar goede gewoonte was het weer een goed gevulde zomer met tal van activiteiten.  Hieronder een greep uit de activiteiten.

Fazantenhof

Onze jongeren mochten voor een dag in de voetsporen van de boer en boerin treden. Boerin Hilde toonde ons het reilen en zeilen op hun melkboerderij. Eerst poetsen en daarna knuffelen met de kalfjes en het twee dagen oude ezelsveulentje.

In de weide met de geitjes, hertjes  en verschillend pluimvee mochten we prachtige veren van de pauw verzamelen.

We sloten af met een vers glaasje melk, rechtstreeks van de koe! Schol!

Siska, begeleidster

Overnachting in tenten

Op 10 augustus gingen we met de grote leefgroep op pad met de fiets om te  kamperen. Deels als ontspanning en deels als teambuilding voor de groep.

We vertrokken rond 17u met de fiets met al het kampeergerief, eten, … op onze (bak)fietsen geladen. De jongeren moesten zelf de kaart lezen en de weg vinden naar de kampeerweide. Na een vlotte fietstocht, voor de één al wat lastiger dan voor de ander, bereikten we de kampeerweide waar we mochten overnachten.

Samen zetten we de tenten op. We maakten ons avondeten op gasvuurtjes en aten met het mooie weer buiten in het gras.

Na een deugddoende maaltijd bouwden we samen een groot kampvuur op. Daarna stond er nog een samenwerkingsopdracht op het programma. De jongeren werden op een onbekende locatie gedropt om een rechtdoor tocht te doen tot aan de kampeerplaats. Een begeleider stapte mee op een afstand maar het was aan de jongeren om het tot een goed einde te brengen. Na een aantal avontuurlijke passages over grachten en een beek bereikten de jongeren in het donker de kampeerweide, waarna het kampvuur aangestoken werd. Marshmallows konden natuurlijk niet ontbreken. Aan het kampvuur blikten we terug op een geslaagde dag.

Het was een warme nacht dus besloten een aantal jongeren om buiten bij het kampvuur onder de (vallende) sterren te slapen. Even wakker worden rond 1u om dan een prachtige maan te zien opkomen en dan weer verder te slapen. ‘s Morgens werden we gewekt door de hond van de boerderij en ruimden we alles op na het ontbijt. Tenslotte keerden we met de fiets terug richting De Walhoeve waar de jongeren uiteindelijk moe maar tevreden terugkwamen van hun ‘micro-adventure’.

Florejan, begeleider

Skateles

Op het einde van de zomervakantie trokken we met de jongeren van Ieper en Verblijf naar het skatepark in Poperinge.

Karel van skateshop Marcel bracht skateboards mee en leerde ons hoe we op een skateboard moesten staan. Het was een hele leuke , vermoeiende namiddag.

Er vielen geen gewonden, allez, toch niet bij de jongeren…

Siska, begeleidster

Kidzfestival

Dankzij de steun en inzet van Kiwanis Ieper Vlakke Land beleefden onze jongeren een topdag op het Kidzfestival. We genoten met volle teugen van de optredens van o.a. Kabouter Plop, Pauline, De Ketnetband en uiteraard Like Me. We zongen luidkeels mee, we dansten de benen van onder ons lijf, we tierden mee en we maakten tientallen filmpjes van de artiesten.

Tussen de optredens door konden we ons uitleven op de randanimatie en schoven we aan voor de vele lekkernijen van de verschillende eet- en drankstandjes.

We willen via deze weg nogmaals de leden en de sympathisanten van Kiwanis Ieper Vlakke Land bedanken dat ze deze unieke ervaring hebben aangeboden aan onze jongeren. Het was een dag die we met De Walhoeve nog lang zullen koesteren.

Pieter, begeleider