Zeilboot project Golfslag / Polsslag

12/12/2023

Recent werden vzw De Walhoeve en vzw Xplo eigenaar van een zeilboot Trewes 36 met de naam Ghent Dolphin.  De zeilboot van 1965 werd geschonken door de vorige eigenaar Willy Bontinck en is door een groep vrijwilligers en middelen van productiehuis "De Chinezen" terug zeewaardig gemaakt. Dit naar aanleiding van een televisieprogramma met Joris Hessels dat in het najaar van 2024 zal te zien zijn op Canvas.  

De buitenkant van de zeilboot werd grondig gerenoveerd. Er werden ook reeds nieuwe zeilen en een nieuwe motor voorzien. De binneninrichting wordt verder met eigen middelen, hulp van vrijwilligers en steun vanuit een scholengroep afgewerkt.

Op 23 september werd de Ghent Dolphin na 20 jaar op het droge in het bijzijn van de vele vrijwilligers terug te water gelaten. 

Begin oktober voer de Ghent Dolphin naar de nieuwe ligplaats in Nieuwpoort. 

Het inzetten van een zeilboot voor ééndaagse en meerdaagse zeiltochten op zee alsook het onderhoud van deze boot biedt vzw De Walhoeve en vzw Xplo samen met de deelnemende projectpartners vzw De Loods en O.C. Sint-Idesbald een waardevolle toevoeging op ons aanbod voor jongeren als kort ervaringstraject, als time-out, als take-time, als ontheming of als dagbesteding.

Al deze doelstellingen kunnen worden nagestreefd zowel tijdens het varen als wanneer de boot aan de kade ligt.

Mario, kwaliteitscoördinator