Werking in tijden van corona

18/06/2020

Zoals u ongetwijfeld zult merken, staat deze nieuwsbrief bijna volledig in het teken van het Coronavirus.  We kunnen er namelijk niet omheen.  Het Covid-19 virus bepaalde de voorbije 10 weken het reilen en zeilen binnen De Walhoeve.

Onze Dagbegeleidingen in Ieper en Veurne moesten noodgedwongen de deuren sluiten en vooral  via digitale weg hun begeleiding verder zetten.  Waar voorheen het accent lag op een warm en persoonlijk contact, probeerden de begeleiders via schermen en telefoons zo goed als mogelijk het contact met de kinderen en gezinnen warm te houden.

De kinderen en jongeren uit Verblijf gingen verplicht bijna 10 weken in lockdown.  M.a.w. niemand behalve de medewerkers mocht het domein betreden of verlaten.   Mondmaskers, handen wassen, temperatuur nemen, lokalen en materialen ontsmetten… werden dagelijkse realiteit en blijven dit wel nog even.

Ondertussen zijn we aan de terugkeer begonnen naar een normale werking.  Al blijven we op onze hoede voor mogelijke besmettingen.  Maar we kunnen terug al een beetje meer adem halen, figuurlijk dan.  Het contact met kinderen en ouders wordt terug intenser.

Ik wil hier van de gelegenheid gebruik maken om een aantal mensen te bedanken.

Eerst en vooral al onze kinderen, jongeren en hun gezinnen.  Voor  de kinderen en ouders van onze leefgroep Verblijf was het verbod  op  fysiek contact en  knuffels eigenlijk onmenselijk.  Het was voor hen dan ook emotioneel een zware periode.  Ook voor de kinderen en jongeren uit onze Dagbegeleiding die plots niet meer mochten langskomen en zo hun dagelijkse portie extra ondersteuning kwijt waren, was het enorm zoeken naar hoe het verder moest.  

Maar we hebben de voorbije periode ook gezien hoe krachtig iedereen kon zijn om er ondanks al deze drempels, toch het beste van te maken.

Beste kinderen, jongeren en ouders, bedankt voor jullie veerkracht en begrip om er toch samen voor te gaan in deze Coronatijd.

Ook alle  medewerkers  van vzw De Walhoeve verdienen een grote dankuwel.  Het is ongelooflijk straf van jullie hoe we samen op zeer korte tijd onze voorziening gereorganiseerd hebben om dit virus buiten te houden.  Hoe we onze werking  aangepast hebben aan de telkens wijzigende maatregelen  en toch een warme en veilige  plek gebleven zijn voor iedereen die ons nodig heeft.

Beste medewerkers, bedankt voor jullie  flexibiliteit, jullie engagement, de creativiteit om er toch te zijn voor de kinderen en gezinnen, jullie wil en drive om er te blijven voor gaan ondanks het telewerken, de schrik om het virus binnen te brengen in de voorziening, de voortdurend wijzigende richtlijnen en uurroosters ,… .

We hebben in deze crisisperiode ook gemerkt dat veel mensen, organisaties en serviceclubs vzw De Walhoeve een zeer warm hart toedragen.  De talloze schenkingen en cadeaus die we  mochten ontvangen, zorgden ervoor dat het voor  onze kinderen allemaal iets draaglijker werd.  Voor de medewerkers was dit een hartverwarmende blijk van waardering.
Beste mensen, organisaties en serviceclubs, een ongelooflijke grote dankuwel!

 

Aan alle lezers van deze nieuwsbrief,

Veel leesplezier. Hou het veilig en blijf gezond!

 

Wim Hove
Directeur vzw De Walhoeve