Vrijwilligersbijeenkomst

17/05/2022

Sinds enige jaren kunnen wij rekenen op de inzet van heel wat vrijwilligers. Zij bieden concrete steun en hulp in de vorm van extra huiswerkbegeleiding, vervoer van en naar de vrijetijdsbesteding, een extra activiteit, logistieke ondersteuning bij een kanotocht en nog zoveel meer.

Dat dit een belangrijk meerwaarde is, hoeven we eigenlijk niet uit te leggen. Naast de hulp op zich, verbetert het individueel contact zeker de levenskwaliteit van de kinderen en jongeren!

De laatste twee jaren zijn onze vrijwilligers niet kunnen samenkomen; sommigen kennen elkaar niet en  we zijn ook steeds benieuwd naar de uitwisseling van hun  ervaringen.  Zo leren we van elkaar.


We zijn dan ook blij dat we eindelijk onze deur wijd konden open zetten voor  een gezamenlijk moment !

Woensdag avond 27 april was er een gezellige vrijwilligersavond. Na een informele babbel met een hapje en een drankje, tafelden ze  samen  met de jongeren  in verschillende groepjes.  Een wederzijds deugddoende ervaring die voor herhaling vatbaar is!

Hilde, pedagogisch coördinator
Sofie, hoofdbegeleidster dagbegeleiding Ieper en verantwoordelijke vrijwilligerswerking

 

Feedback van een vrijwilliger:

“ Ik heb vroeger in het deeltijds onderwijs lesgegeven en ben daar veel in contact gekomen met jongeren die in een instelling verbleven en heb ook veel contact gehad met de instellingen zelf. Maar ik ben nergens dezelfde huiselijkheid en warmte tegenkomen die ik ervaar hier bij jullie in De Walhoeve. Je merkt dit ook bij alle contacten met de kinderen en de medewerkers. Echt straf ! “