Vrijwilliger in de kijker

20/01/2022

In de Walhoeve komen een aantal vrijwilligers die ons ondersteunen in onze werking.

Graag laten we u kennismaken met Nicole.   Nicole is een gepensioneerde leerkracht economie en geëngageerde oma van twee meisjes.   Ze startte eind 2019 in de Walhoeve als vrijwilligster.

Nicole ondersteunt ons in de studiebegeleiding van onze jongeren en begeleidt twee kinderen bij hun huiswerk.  Naast het begeleiden  tijdens hun huiswerk is Nicole ook gewoon een luisterend oor en is zij er op die momenten helemaal voor de twee kinderen.  Ook een spelletje spelen hoort er dan zeker bij.  Nicole komt elke dinsdag en donderdag anderhalf uur langs na schooltijd.  Ook tijdens vakantieperiodes probeert Nicole af en toe langs te komen om samen iets te doen (lezen, een spelletje spelen,…).   Het vrijwilligerswerk  beschouwt ze als een mooie  aanvulling op haar dagdagelijkse bezigheden (onder andere zorg voor kleinkinderen).   Lukt het eens niet dan is dit geen probleem en  laat Nicole dit tijdig weten aan de begeleiders en de kinderen.

Nicole was haar hele carrière ook geëngageerd als vrijwilliger in verschillende verenigingen en vzw’s als penningmeester.  Na haar pensioen bouwde ze dit bewust af.

Nicole koos om vrijwilligerswerk te doen binnen de Walhoeve omdat het haar aansprak om te werken met kinderen  en omdat ze geniet van de spontaniteit van kinderen.  Het geeft Nicole het gevoel dat haar vrijwilligerswerk er echt toe doet.

Ze vertelt ons dat er een heel warme sfeer heerst binnen de Walhoeve en het contact met begeleiders en andere medewerkers  heel vlot verloopt.  Er is een open communicatie en Nicole wordt goed op de hoogte gehouden.   Er groeide een wederzijdse band met de kinderen en begeleiders.  Ze vindt het fijn om er te zijn en de kinderen zijn blij met haar komst.

 

Nicole, vrijwilligster

Sofie, hoofdbegeleidster dagbegeleiding Ieper