Vakantiesprokkels

14/05/2024

De paasvakantie was zoals gewoonlijk weer een periode vol leuke en boeiende activiteiten.

Vakantiesprokkels uit De Marbel

Hoewel Halloween in de herfstvakantie is, voelden we ons in de paasvakantie even een mummie. We maakten gipsmaskers op ons gezicht. Het leverde een mooi resultaat op, al was het proces niet zo evident. Het kriebelde namelijk en voor sommige energieke jongeren was even stilzitten en niet kunnen praten een moeilijke opdracht.  

In de vakantie gingen we ook naar een kinderrommelmarkt in De Panne. Door het slechte weer stonden er helaas niet veel kraampjes, maar we vonden toch al een leuk waterpistool voor als het mooie zomerweer er zal doorkomen. Op hetzelfde plein werd er ook een circusdorp georganiseerd. Daar konden we onder andere op een bal lopen, een bord op een stokje laten draaien en een mini hindernissen parcours volgen. Er was geen clown aanwezig, maar die nemen we zelf altijd wel een beetje met ons mee.  

We kregen ook hulp van stagiaire Laura in de vakantie. Op haar laatste dag bereidde ze een activiteit voor die heel wat elementen bevatte. Zo moesten de kinderen in de tuin eerst zakjes zoeken waar een opdracht in zat. Het ging van het aanleren van een tiktok dansje, naar voelen met hun ogen dicht welke voorwerpen ze voor zich kregen, tot complimenten geven aan elkaar. Als zo’n mini opdracht even je niet ding was, mocht er een joker ingezet worden Dan mocht je van de zijlijn meekijken of de stagiaire ondersteunen. Veel jokers werden er natuurlijk niet ingezet, want de kinderen werden op het einde voor hun goede inzet beloond met zoete Frutella snoepjes.  

Siebe, begeleidster dagbegeleiding De Marbel

De ezelboerderij

In de vakantie deden we verschillende uitstappen maar eentje dat er uit sprong was de ezelboerderij Ezelpad. Daar mochten we een oude ezelin van meer dan 30 jaar verzorgen. We maakten eerst een papje voor haar en terwijl ze dat gretig opslurpte genoot ze van een borstelbeurt. In de wei stonden nog drie andere ezels te wachten op knuffels en aaitjes. Wist je dat een ezel het heerlijk vindt als je in zijn oor kriebelt? We schrokken wel wat toen één van de ezels haar kont aan ons presenteerde. Even dachten we dat ze met de achterpoten zou trappen maar ze wilde op haar kont geaaid worden! Ezels zijn dus echte knuffelaars! Zeker voor herhaling vatbaar.  

Siska, begeleidster dagbegeleiding Vietesse

Gezin Vietesse neemt deel aan de Junior (La Trao) 

Een van onze gezinnen uit Vietesse nam deel aan de Junior, een vierdaagse gezinstocht georganiseerd door La Trao.   Het gezin ging de uitdaging aan om vier dagen samen op tocht te gaan en samen opdrachten uit te voeren.  Er was ook dagelijks een coachingmoment met hun coach.   

Als gezinsbegeleider zette ik op dinsdagmorgen een zenuwachtig gezin af op de plaats van afspraak.  Zenuwachtig voor het onbekende (men weet niet waar de tocht hen zal leiden of wat ze tijdens de tocht allemaal zullen doen) maar ook vol goesting om te starten.  

  

Op vrijdagmiddag stond ik samen met een medewerker van La Trao het gezin op te wachten.  De zon straalde maar het gezin straalde nog zoveel meer toen ze er aankwamen.  Ze hadden genoten van hun vierdaagse tocht in het hier en nu en met elkaar.   

De tocht zorgde ervoor dat binnen het gezin de verbinding met elkaar groter werd & het avontuur zorgde voor heel wat mooie gemeenschappelijke herinneringen waar het gezin nog heel vaak op zal terugkijken.  

Sofie, contextbegeleidster