Vakantiesprokkels

12/02/2024

STEAM*stars*

Tijdens de kerstvakantie ontvouwde zich voor ons, als ware wetenschapstalenten, een buitengewoon avontuur bij Astrolab IRIS in Zillebeke. Hier werden we ondergedompeld in de fascinerende wereld van de astronomie. De ontmoeting met de telescoop bracht ons dichter bij de mysteries van het universum, terwijl we met behulp van 3D-brillen als kosmische ontdekkingsreizigers door de ruimte werden geleid. 

Zelfs het grillige weer kon onze nieuwsgierigheid niet temperen, want ondanks de uitdagingen kregen we de kans om enkele planeten van dichtbij te observeren. Het was een betoverend schouwspel dat ons bewust maakte van de grootsheid van ons zonnestelsel. 

"Dit bijzondere leermoment voedde niet alleen onze honger naar kennis, maar liet ook zien hoe wetenschap kan dienen als een brug naar avontuur en ontdekking, zelfs in onverwachte omstandigheden. Een combinatie van jeugdige nieuwsgierigheid en wetenschappelijke verkenning creëerde een onvergetelijke ervaring die ons wellicht inspireert om de sterren nog verder te verkennen, niet alleen in de ruimte, maar ook binnen onszelf. Het was werkelijk een betoverend avontuur dat de magie van wetenschap en jeugdhulp samenbracht."

Suzanna, stagiair begeleidster 

De Warmste Week

Dit jaar steunde de warmste week organisaties die betrekking hadden bij het thema ‘opgroeien zonder zorgen’. De leefgroep van De Marbel ging zelf eens kijken in Brugge.

De jongeren zagen hoe het er op ‘t Zand aan toe ging en konden zelfs op de foto met Joris Hessels, Hans Vanaken en Simon Mingnolet!

Siebe, begeleidster De Marbel

Op donderdag 21 december zijn we samen met de kids & jongeren van Verblijf naar Brugge geweest.

Daar was heel wat te beleven! We werden er overspoeld door zeer veel positieve indrukken. We zagen er radiomakers live aan het werk, we konden meegenieten van de plaatjes die aangevraagd werden, we zagen een band live optreden, ...

We maakten nog een korte wandeling door het mooie Brugge helemaal in een warme kerstsfeer.

Als afsluiter van de avond zijn we samen nog frietjes gaan eten.

Kortom: een warme, gezellige avond !

P.S. We maakten al een ‘afspraak’  met de kids en jongeren om volgend jaar opnieuw van de partij te zijn !

Jana, hoofdbegeleidster Verblijf

Kerst- en nieuwjaarsfeestjes

Tussen Kerst en Oudjaar hebben we een extra feestje gehouden in Verblijf.  Alle begeleiders maakten extra tijd om er samen met de kinderen en jongeren een warm feest van te maken. We namen de tijd om uitgebreid te aperitieven met wat hapjes en een drankje. Daarna was het tijd om samen te eten en nog wat bij te praten.

Maar het leukste van de avond vonden we allemaal de vele cadeautjes openen, die volgens enkele kids al ‘veel te lang’ onder de kerstboom lagen. Iedereen kreeg een persoonlijk cadeautje, alsook hun broers & zussen.

Bedankt aan de Soroptimisten Ieper  voor de leuke & originele cadeautjes aan de kinderen en jongeren van Verblijf, De Marbel en Vietesse!

 

Jana, hoofdbegeleidster Verblijf

Op woensdag 10 januari organiseerden we in De Marbel een Nieuwjaarsfeestje voor de jongeren en hun gezinnen.
‘s Middags hielpen de jongeren met voorbereiden en was er zelfs een kleine competitie tussen de jongens en de meisjes over wie er de lekkerste tiramisu kon maken. Wie de lekkerste tiramisu had gemaakt, speelde uiteindelijk voor niemand een rol want we vulden ‘s avonds lekker ons buikje en genoten met z’n allen van de nieuwjaarssfeer. 

Siebe, begeleidster De Marbel