Vakantiesprokkels

12/12/2023

Tweedaagse Vietesse

In Ieper is er in de herfstvakantie altijd een tweedaagse. Dan blijven we met de jongeren in het Vietesse-gebouw overnachten. De tweedaagse begon niet zo goed want onze activiteiten in Astrolab Iris werden door de storm afgelast. Dus zochten we een binnen activiteit. Ze konden zich uitleven in het trampolinepark en daarna uitrusten tijdens een film in de cinema. Om de avond in alle griezeligheid af te sluiten bezochten we nog een spookhuis in Ieper. 

De volgende ochtend begon de dag met boterkoeken en om helemaal wakker te worden gingen we uitwaaien aan de zee.

Daarna konden de snelheidsduivels  zich uitleven in de karting. Moe maar voldaan konden we de geslaagde tweedaagse en daarmee ook de vakantie afsluiten.

Siska, begeleidster Vietesse

Halloween in Bellewaerde

 

Een dag in Bellewaerde, de definitie van puur plezier en avontuur! Ondanks de dreiging van slecht weer, hield niets de jongeren van verblijf tegen om het leuke pretpark te ontdekken, waar griezelen en lachen hand in hand gaan.  

We ontdekten de spanning in de achtbanen, waar we kriebels van kregen in onze buik en iedere scherpe bocht een lach op ons gezicht toverde. Vooral de koffietassen waren een succes. “Wie had gedacht dat ronddraaien zo leuk zou zijn!” En daar verscheen de zon, waardoor onze dag nog stralender werd.  

 

Verder maakten we kennis met de dieren van Bellewaerde en kwam al snel de vraag: “Mogen we de dieren aaien?”. We beleefden niet enkel avonturen, maar maakten dus ook vrienden. Het hoogtepunt van de dag was het ontmoeten van de tovenaar en het speelse monster dat ons in het park kwam begroeten.  

 

Een leuke dag vol plezier en ontdekkingen werd afgesloten met heerlijke frietjes. Tot de volgende keer!  

Suzanna, stagiair begeleidster

Graffiteurs in actie!

In de herfstvakantie kwamen de jongeren van Vleteren en Vietesse samen om graffiti te maken. In een vorig leven begeleidde Siska graffitiworkshops bij Graffiti vzw in Gent. We kregen van hen een heleboel spuitbussen – waarvoor dank - zodat onze jongeren zich eens artistiek konden uitleven.

Geen paniek, we deden niets illegaal, het skatepark in Ieper is een zone waar dat gewoon mag.

Siska, begeleidster

Herfstvakantieprokkel De Marbel - Hé het is oké

In De Marbel gingen we aan de slag met de interactieve video ‘Hé, het is oké’. Dit is een toepassing van het Vlaggensysteem van Sensoa op online seksualiteit. Deze tool leerde jongeren en begeleiders iets bij over omgaan met relaties en seksueel gedrag via nieuwe media.


Aan de hand van zes criteria leerden we situaties in te schatten en linkten we er de gepaste vlag aan toe. We bekeken samen welke reactie er gepast is  in aangekaarte situaties.

Siebe, begeleidster