Terugblik Dag van de Zorg

14/05/2024

Onder een druilerig zonnetje verwelkomden we op zondag 17 maart met plezier meer dan 200 bezoekers in De Walhoeve in Westvleteren! 
Hierna enkele impressies van enkele medewerkers: 

Ik heb dag van de zorg ervaren als een geslaagde namiddag. De opkomst was groter dan ik had verwacht. Ik vond het leuk om van verschillende mensen te horen wat hen tot bij ons bracht. Zo waren er collega-hulpverleners, mensen uit de streek, vrienden en familie aanwezig. Ieder kwam vanuit een stukje nieuwsgierigheid eens langs. Het deed deugd om de vele positieve reacties (tijdens en nadien) te horen.  

Sara, begeleidster

Tijdens het organiseren van deze dag, wist ik niet goed wat te verwachten. Ik ben ook blij dat het een geslaagde dag was! De mensen waren blij om kennis te maken met onze organisatie. Doorheen de dag verschillende leuke babbels kunnen doen. Ik was aangenaam verrast van de dag. Ik vond het erg fijn om onze werking eens te laten zien aan de mensen. 

Fien, begeleidster

Vanaf het moment dat de deuren openden, kwamen de bezoeken op gang. In het begin was het nog rustig maar na een tijdje hadden we zoveel bezoek dat we in twee groepjes de uitleg brachten rond de module ‘dagbegeleiding’ in Vietesse, Ieper en De Marbel, Veurne. We gaven enkele ankerpunten mee uit onze werking en gingen met ons publiek actief nadenken over participatie van de jongeren in onze dagelijkse werking. Dit aan de hand van onze jongerenvergadering.  We vonden dit een aangename namiddag door de vele complimenten, de interessante vragen en leuke interactie met de bezoekers. 

Lies, zorgcoördinator dagbegeleiding