Teamdag 2022

19/12/2022

Op dinsdag 7 november hadden we teamdag! Een dag waarbij we even ons team op nummer 1 zetten om in de toekomst nog meer 'zorg-saam' aan de slag te kunnen.

Starten deden we helaas met regenweer, maar door het organisatieteam kregen we gelukkig een lekker warme koffie. Daarna gingen we in groepjes op pad en deden we aan geocaching. Dat is een spelactiviteit waarbij je ergens ter wereld een zogenoemde cache (verstopplaats) moet vinden. In ons geval, in de stad Lo-Reninge.

Door middel van een kaart die we kregen of de app die we gebruikten, gingen we op zoek naar onze caches. De ene keer ging dat al vlotter dan de ander, maar gelukkig kregen we af en toe een gouden tip van Lies, Eva of Manon. Eén groepje had minder geluk, want die kreeg Wim mee als raadgever en hij wist eigenlijk weinig van de verstopplekken. Gelukkig leven we in een digitale tijd en kreeg het groepje via deze weg, maar eerst met wat meer zoekwerk, ook hun gouden tips.

Tussen de caches door waren er opdrachten. Zo was er een opdracht waarbij er tien foto’s waren opgevist uit het Walhoeve-archief. Hiervan moesten we raden wat er zich afspeelde en daaraan het juiste jaartal koppelen. Moeilijk, maar leuk om de verhalen nog eens op te rakelen!

Met al de gevonden caches en opgeloste opdrachten konden natuurlijk punten verdiend worden en oh wat was het spannend! Er kwam een finale en zelfs een schiftingsvraag! Uiteindelijk won het team van Sofie, Manon, Arne, Emma en Pedro. Dikke proficiat!

Na al het speurwerk bezochten we onze “kersverse ex”-collega Caroline en aten we heerlijk ons buikje rond in haar restaurant ‘t Mozarthuys te Pollinkhove.

En hoewel ik niet in het winnende team zat, zelfs niet in de finale, voelde ik me toch ook een beetje een winnaar met al die geweldige collega’s om me heen.

Bedankt aan Lies, Eva en Manon voor het organiseren van deze mooie dag!

 

Siebe, begeleidster dagbegeleiding Ieper