Staptocht

27/09/2021

Begin deze zomer ging ik (begeleidster verblijf) samen met een van onze jongeren een uitdaging aan.  Deelnemen aan een driedaagse staptocht mét paarden in Heuvelland.

Dit mooie initiatief werd op poten gezet door Marianne en Serge, een warm koppel met een hart voor dier en mens. Marianne richtte de VZW Equisense op en neemt je mee op stap in je persoonlijke ontwikkeling aan de hand van het omgaan met paarden.

Na wat papierwerk volgde de intake. Een interessant gesprek waardoor we nog meer ‘goesting’ kregen om te vertrekken. Nog even geduld.

1 Juli 2021, dé dag van ons vertrek.  ‘Gepakt en gezakt’ vertrokken we richting Heuvelland, aan zonnestralen en goed humeur geen gebrek!  De volgende drie dagen en twee nachten vlogen voorbij. Samen met onze stapmaatjes Pepito & Layla en onze begeleider beleefden we dit avontuur soms al struikelend over onze voeten maar vooral met een grote glimlach. Bijzonder hoe snel we connectie kregen met de paarden.  We kampeerden zelfs in een weide tussen hen, wie had dat ooit kunnen denken?

De band tussen de jongere en mezelf heb ik ook zien en vooral voelen groeien, ook in de weken na de tocht.

Deze ‘we-time’ heeft ons nog dichter naar elkaar toe gebracht.

Wij? Een (h)echt team met een prachtige herinnering aan deze unieke ervaring.

Manon, begeleidster verblijf