Stages

05/06/2023

Het schooljaar loopt op zijn einde.  Ook het voorbije schooljaar kwamen heel wat stagiairs van het werkveld “proeven” in de Walhoeve.  Ze maakten op die manier kennis met onze werking en  de sociale sector in de ruimere zin. 

 

Zowel in verblijf als in Vietesse en de Marbel waren er het voorbije jaar een aantal stagiairs actief en dit zowel vanuit een middelbare opleiding als vanuit een vervolgopleiding (7de jaar,  HBO5, graduaat, bachelor). 

Volgend jaar ook stage doen in de Walhoeve?  Neem contact op met Hilde Tanghe (hilde.tanghe@dewalhoeve.be)

Enkele stagiairs aan het woord:

Ik koos de Walhoeve als stageplaats omdat het gaat om een kleinschalige en huiselijke organisatie.  Ik koos voor de studierichting omdat ik echt het gevoel wil hebben om iets te kunnen bijdragen aan onze maatschappij.   
Ik kwam in de Walhoeve terecht in een leuk team dat me heel goed ondersteunde tijdens mijn stage en mij alle kansen gaf om te groeien.  Ik heb heel wat mooie leerervaringen kunnen opdoen.

Olivier, stagiair verblijf

Ik koos de Walhoeve als stageplaats omdat ik andere studenten hoorde die de Walhoeve een leerrijke stageplek vonden.  Ik koos voor de sociale sector omdat ik zelf heel sociaal ben.  Ik praat graag met mensen en ik hou ervan samen met hen activiteiten te doen.  In de sociale sector kan je veel kanten uit en met verschillende doelgroepen aan de slag gaan. 
Ik kon bij het team  met al mijn vragen terecht. Ik  deed stage in Vietesse maar kon op mijn vraag ook proeven van een dagje in verblijf en mocht ook mee op gezinsgesprek.  Ik heb veel bijgeleerd, zoals welke gespreksmethodieken er worden gebruikt, de nieuwe autoriteit, …. . Het was een hele toffe stage! Ik heb me echt geamuseerd. Ik heb ervan genoten!  

Margaux, stagiaire Vietesse