Schenkingen

17/12/2020

Dit jaar mochten we opboksen tegen een onmenselijk zwaar jaar waarin de Corona pandemie een zwarte streep trok door heel wat activiteiten, kampen, en fysieke contacten van onze jongeren met hun ouders en context. Een serieuze uitdaging voor alle betrokken partijen binnen onze voorziening. Maar  tegelijk voelen we de warmte, genegenheid en steun van talrijke organisaties, serviceclubs en lokale betrokkenen, die ons een hart onder de riem willen steken.

Rotaract Ieper-Poperinge schonk onze kinderen en jongeren begin mei tal van gezelschapsspelen. Dit om onze jongeren tijdens de eerste lock down, uren spelplezier te bezorgen.

Kiwanis Diksmuide schonk  Dagbeleiding  Veurne een nieuwe eettafel en stoelen.

Met onze take away als alternatief op onze jaarlijkse Walhoevefeesten verkochten we maar liefst 420 maaltijden die ons een fantastische opbrengst bijbracht van 5203,00 €. Deze opbrengst ging grotendeels naar de aanleg en uitbreiding van een zandbak in Verblijf te Vleteren.

Eind september mochten we dankzij Nores warmste team die een gesponsorde wandeltocht en zoektocht op touw zette, splinternieuw binnen-en buitenspeelgoed in ontvangst nemen.

Kiwanis Dames De Vauban gaf ons een toelage van  500 € voor de aanschaf van sfeerlicht in één van onze leefruimtes te Vleteren.

Dankzij de tegemoetkoming van 2000 €, ons geschonken door Innerwheel Ieper, konden onze jongeren deelnemen aan een onvergetelijk zomerkamp.

Maar ook Rotary Ieper schonk onze jongeren splinternieuwe matrassen en beddengoed twv 3000 €. Dit in samenwerking met Crack Ieper.

Oudervereniging vbs Zonnebloem uit Pollinkhove bood eveneens hun steun aan onze kinderen en jongeren door het organiseren van een succesvolle inzameling aan spelletjes, puzzels, leesboeken, strips, en speelgoed.

Vervolgens kunnen onze jongeren en hun gezin met de feestdagen smullen van een heerlijke kerstbuche, geschonken door Kiwanis Dames de Vauban Ieper.

Tenslotte mogen we de lokale schenkers niet vergeten die onze kinderen en jongeren een warm hart toedragen door de schenking van tal van zaken zoals kledij, laarzen, een stapelbed, knutselmateriaal, boekentassen etc.

Al deze schenkingen gaven onze kwetsbare kinderen en jongeren dat broodnodige duwtje in de rug.

Heel bewonderenswaardig en daarvoor een grote dank u wel.

 

Caroline (administratie/fundraising)