Personeelsfeest en interne vorming

15/05/2024

Samen zijn met collega’s op een andere manier dan in een werkcontext zorgt voor verbinding.  Elk jaar zoeken we een aantal gelegenheden om dit te realiseren. 
Op vrijdag 22 maart was er ons personeelsfeestje, dit jaar voor medewerkers en bestuursleden.  

Traditiegetrouw voorzien we eerst een activiteit. De weergoden waren ons jammer genoeg niet gunstig gezind waardoor de geplande activiteit last minute werd aangepast naar een indoor gebeuren. 


Dit bleek toch een voltreffer. Iedereen genoot van de volksspelen in ‘t Buitenbeentje in Diksmuide: er was voor elk wat wils en er waren enkele gelukkige winnaars. 

In Hof Ter Molen in Diksmuide lieten we ons verwennen met een rijkelijke aperitief en een heel lekkere maaltijd, meer moet dat niet zijn 😉. 

We kunnen hiervoor alleen maar heel dankbaar zijn. 

Interne vorming

Een heel ander moment van samenzijn was er op de dag interne vorming, op maandag 25 maart. Ook hier tekenden een aantal bestuursleden present. In de voormiddag werden alle medewerkers verwacht voor een druk programma: uitleg door de voorzitter over een aantal topics, toelichting door Wim over het arbeidsreglement, Mario nam ons mee in het nieuwe kwaliteitsdecreet en overliep de bijgewerkte klachtenprocedure en Lies gaf uitleg over het registratiesysteem voor vormingen. Rob en Florejan zorgden met Resssoor voor een ludiek intermezzo. Een hele boterham dus!  


In de namiddag gaf Anthony (vanuit Inspirant) een initiatie voor de (context)begeleiders in het omgaan met agressie, meer bepaald de Persoons - en TeamVeiligheidstechnieken (PTV), met veel oefeningen.  Inspirerend en stof voor discussie, waarmee we verder aan de slag kunnen. 

Sofie, contextbegeleidster

Hilde, pedagogisch coördinator