Opening nieuw dagcentrumgebouw Veurne

19/12/2022

Op 3 oktober 2022 trok de begeleidingsploeg van de dagbegeleiding in Veurne voor de laatste maal de voordeur in de Zwarte Nonnenstraat achter zich dicht. Dit na een volle dag gesjouw met meubels voor de container, verhuizen van de inboedel en opruimen van het oude huis. Samen met het ganse team van vzw De Walhoeve werden die dag letterlijk bergen werk verzet. Een deel van het team maakte ondertussen het nieuwe huis in de Noordburgweg klaar voor gebruik. Op het einde van de dag konden we opgelucht ademhalen en uitkijken naar de dag erna waarop we echt van start konden gaan op onze nieuwe locatie.

De kinderen en jongeren van de leefgroep waren enthousiast bij het toekomen in de nieuwe woning. Ze hebben zelf mee de kleuren mogen kiezen, tonen welke stijl meubelen ze graag zien, welke ruimte voor welke functie zou dienen,… . En eindelijk was het resultaat klaar en konden ze zich meteen  uitleven.

Een grote week later organiseerden we een feestelijke opening voor alle jongeren en ouders van de groep alsook voor betrokken gezinnen uit de voorbije jaren. Er werden lekkere versnaperingen aangeboden en de jongeren namen hun ouders mee op sleeptouw voor een rondleiding.

We brachten hierbij ook nog eens een bedanking voor de steun van de ouders die we als begeleiders de laatste maanden mochten voelen in het verhuisproces.

Vrijdag 25 november tenslotte was er dan opening voor de buren, collega’s en partners waar we mee samen werken.

Elke ruimte werd aangekleed in een thema van onze werking, deskundige uitleg werd voorzien en natuurlijk was er ook ruimte voor een hapje en drankje. We konden rekenen op een talrijke opkomst, veel interesse en mooie complimenten.

Het staat als een paal boven water dat dit voor zowel de organisatie, de begeleiding als de jongeren en ouders een intense periode geweest is. Bloed, zweet en tranen zijn allemaal de revue gepasseerd maar een enorme fierheid is toch het gevoel dat overheerst  op het einde.   

We willen bij deze nog een speciaal dankwoordje richten aan enkele mensen die bij deze even in de aandacht mogen gezet worden.

Allereerst een gemeende dankjewel aan  onze klusjesman Pedro, die zich een lange periode met hart en ziel in dit project heeft ingezet.

Een dikke dankjewel naar onze ouders en jongeren voor hun interesse, begrip en inzet.

Bedankt medewerkers van De Walhoeve voor jullie hulp en ondersteuning.

Merci aan onze directeur Wim die op onze honderden vragen mee zocht naar het meest gepaste antwoord.

Als laatste duizend dikke pluimen voor het begeleidingsteam van Veurne die van begin tot einde dit project heeft gedragen en heeft uitgewerkt. Voor de overlegmomenten die eraan werden besteed, de ruimte voor ieders inbreng, het samen nadenken, het vechten met de Ikea-handleidingen en het volhouden tot de laatste minuut om het nieuwe huis 100% in orde te willen krijgen voor onze leefgroep.  

Lies, zorgcoördinator dagbegeleiding, hoofdbegeleidster dagbegeleiding Veurne