Jongerenkamp

18/09/2022

Traditiegetrouw gaan we in juli op kamp met alle jongeren (van zowel dagbegeleidingen Ieper en Veurne als verblijf Westvleteren).  Dit jaar trokken we op de Vlaamse feestdag naar de andere kant van ons land.  Bocholt was dit jaar “the place to be”.  Tijdens de heenrit hing er een enthousiaste, maar toch ietwat nerveuze sfeer. Voornamelijk de oudsten die in tenten gingen overnachten, hadden talloze vragen.

Eenmaal we de kampplaats opreden, was het al snel duidelijk waar we de tenten zouden opslaan.  Ze kozen ervoor om te kamperen aan de rand van het speelterrein, maar toch direct in de buurt van het hoofdgebouw waar de – 12 jarigen in 3 slaapzalen sliepen.

De oudsten gingen vrijwel onmiddellijk van start met het installeren van hun tenten, terwijl de rest van de groep de regio verkende. T. onze youngster was zo enthousiast dat ze zelfs een bezoekje bracht aan de bodem van de plaatselijke beek.

Op dinsdag gingen we met zijn allen op daguitstap naar Bobbejaanland.  Iedereen genoot van alle attracties van het park. 

Vooral de waterattracties vielen dit jaar in de smaak.  In tegenstelling tot vorig jaar waren de weergoden ons tijdens het volledige kamp goed gezind.  

De dagen erop bezochten we twee recreatiedomeinen waar de jongeren zich naar hartenlust konden uitleven in de verschillende glijbanen, zwembaden, zwemvijvers, speelpleinen,… Tussenin brachten we ook nog een bezoek aan domein Bokrijk, waar we letterlijk teruggingen in de tijd naar een wereld zonder wifi, zonder smartphones, … zalig!!!

Op vrijdagavond sloten we ons kamp af met een kampvuur, hotdogs en marshmallows.  Iedereen genoot van het gezellig samen zijn buiten.

Zaterdag werd alles ingepakt, opgekuist en keerden we moe maar tevreden terug naar huis.

Via deze weg willen we nogmaals onze vrijwilligers Sara, Lise en Lisa bedanken.  Dikke merci!!!

 

Pieter, begeleider dagbegeleiding Veurne