Jongerenkamp

03/10/2019

De eerste week van juli zijn we op jongerenkamp geweest. Dit samen met de jongeren van het verblijf en de twee dagcentra. Samen met twintig  jongeren, drie vaste begeleiders en twee vrijwilligers hebben we er een fantastische week van gemaakt.

We zijn met de auto’s vetrokken richting  Mont de l’Enclus. Het huis noemt Liedericq-Le Petit Géant. Het is een 18e- eeuws landhuis in het klein Waals dorpje Russeignies in Henegouwen. Het ligt op de zuidflank van de Kluisberg, net over de taalgrens en niet ver van Ronse.

Het weer was gunstig die week, we konden genieten van veel zon. Iedere dag was er een leuke activiteit voorzien. We zijn naar het Kluisbos en het Muziekbos  geweest. We bezochten de wekelijkse markt in Ronse, waar de jongeren iets lekkers konden eten, De Gavers in Geraardsbergen met zandstrand, waterspeeltuin,… en een boottochtje! De laatste dag was een topper: kajakken  op de Gavers (dit keer in Harelbeke) en daarna op een hoogtetouwenparcour. Er waren enkele avondactiviteiten voorzien en  een nachtspel (+12 jarigen) Ze vonden dit fantastisch.

De maaltijden waren dik in orde, iedereen smulde zijn buikje vol. De laatste dag voor we terug richting De Walhoeve vertrokken zijn we nog gestopt bij de Mac Donalds.

Kortom, het was een super, leuke, fantastische kampweek! Met dank aan de jongeren en de begeleiding, alsook de vrijwilligers! Bedankt aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

Magdalena