Jaarverslag 2021

06/07/2022

Met trots stellen we u ons jaarverslag van 2021 voor.  Zoals u ongetwijfeld zult lezen, was het alweer een heel boeiend jaar voor vzw De Walhoeve.

Gevestigde waarden zoals onze gezinsreis en het jongerenkamp, stonden uiteraard weer op de agenda.  Ook al was het weer in 2021 een beetje een spelbreker, toch slaagden onze medewerkers en vrijwilligers erin om er ook nu weer een onvergetelijke editie van te maken.

De zoektocht naar de identiteit van onze voorziening en de bijhorende nieuwe missie en visie kende in 2021 een versnelling. In deze zoektocht werden zowel medewerkers, onze jongeren en gezinnen, partnerorganisaties en verwijzende instanties betrokken.  Dit zorgde voor een intensief proces dat de nodige tijd vergde. In 2022 rondden we dit traject af.

Daarnaast werd ons experimenteel project cAnnect verder uitgediept en draaide dit in 2021 op volle toeren met heel wat succesvolle ervaringsgerichte trajecten. Een hoogtepunt was het bezoek van subsidiërend minister van Jeugd Benjamin Dalle die ruim de tijd nam om kennis te maken met medewerkers, vrijwilligers en deelnemers aan ons project en zich waagde aan een kanotocht op de IJzer.

Tenslotte wil ik in dit voorwoord van de gelegenheid gebruik maken om al onze vrijwilligers nog eens te bedanken. Zoals jullie in vorige jaarverslagen reeds konden lezen, hebben we een vrijwilligerswerking uitgebouwd die onze dagdagelijkse werking mee ondersteunt. Ondertussen tellen we bijna evenveel vrijwilligers als er medewerkers zijn.
Onze vrijwilligers zijn niet alleen steunfiguren geworden voor onze kinderen en jongeren maar zorgen er o.a. mee voor dat hobby’s buiten de voorziening voor al onze kinderen mogelijk zijn.  Zij helpen bij het huiswerk, varen mee met de kano, bezorgen onze kinderen een leuke tijd… .

Bewondering voor zoveel zorg en engagement is hier op zijn plaats.

Via deze link vinden jullie het jaarverslag.