Groepskamp

27/09/2021

Traditiegetrouw gaan we in juli op kamp met alle jongeren (van zowel dagbegeleidingen Ieper en Veurne als verblijf Westvleteren). 

Dit jaar reden we op maandag 12 juli richting Arendonk met jongeren, begeleiders en vrijwilligers.

We logeerden in een ruime kampplaats met voldoende plek voor iedereen.   Zowel de jongste groep (met kinderen tot en met 8 jaar) als de oudste groep (vanaf 9 jaar) verkende de kampplaats  en/of de omgeving de dag van aankomst.

Op dinsdag gingen we met zijn allen op daguitstap naar Bobbejaanland.  Iedereen genoot van alle attracties van het park.  De weergoden waren ons die dag goed gezind en behalve een paar spetters bleef het droog. De twee volgende dagen waren de weergoden ons iets minder goed gezind…  België werd geteisterd door heel veel wateroverlast en op vele plekken waren er overstromingen.  In Arendonk overstroomde het gelukkig niet maar konden de buiten activiteiten zoals kayakken niet doorgaan.   Gelukkig toverden we heel wat binnenactiviteiten uit onze mouw: indoorspeelplein, bioscoop, bowling, trampolinepark, zwemmen, knutselen, gezelschapsspelen …

Op vrijdag werd het weer wat droger… De zon was er nog niet altijd bij maar we genoten toch van een dagje aan het Zilvermeer.  Enkele waterratten trotseerden de kou en gingen toch het meer in…  De anderen leefden zich uit op alle speelpleinen.

Op vrijdagavond sloten we ons kamp af met een kampvuur, hotdogs en marshmallows.   Iedereen genoot van het gezellig samen zijn buiten.

Zaterdag werd alles ingepakt, opgekuist en keerden we moe maar tevreden terug naar huis.

Sofie, hoofdbegeleidster dagbegeleiding Ieper