Gezinsreis en contextmomenten

27/09/2021

Gezinsreis

Van 16 tot en met 19 augustus gingen we op ‘gezins’reis.
Het woord zegt het zelf: even op reis met een aantal gezinnen van de dagbegeleiding Ieper en Veurne en onze afdeling verblijf.

Dit jaar trokken we richting Grimbergen, meer bepaald naar Humbeek.

Met onze groep, 45 deelnemers groot, namen we onze intrek in het Chiroheem Cape Kennedy. Een groot gebouw met ruime kamers, een nog ruimere eetplaats en een goed uitgeruste keuken.  Achteraan vond je een grote weide waar we tenten konden opslaan want enkele gezinnen alsook de begeleiding kozen ervoor om te kamperen in plaats van in een kamer te slapen.

Na het kennismakingsspel was het ijs gebroken en gingen we vier drukke dagen tegemoet. Door het regenachtige weer moest de begeleiding het programma wat aanpassen. Niet evident maar uiteindelijk toch evenwaardige vervang-activiteiten gevonden! Zo gingen we op daguitstap naar het Atomium, genoten we van een potje bowlen/ binnenspeeltuin, kon er gezwommen worden en nog zoveel meer.
Een intense ervaring voor alle deelnemers waarbij we ervaringen hebben gedeeld  en er uit hebben geleerd, maar die ons ook een ontspannend vakantiegevoel bezorgden.

De laatste dag aten we BBQ en ’s avonds nestelden we ons allen gezellig rond het avondvuur.
Hartverwarmende complimenten werden wederzijds gegeven en ontvangen, een mooie afsluiter van een geslaagd kamp.

Manon, begeleidster verblijf 

Contextavond

Op vrijdag 3 september ging de contextavond van het verblijf in Westvleteren door.

Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en kregen we een fantastische zon te zien.
Na een zwaar coronajaar deed het deugd om alle ouders, grootouders en andere betrokkenen te mogen uitnodigen voor een gezellig samenzijn.

Op deze avond sluiten we als het ware de vakantie af en zetten we het nieuwe schooljaar in. We blikken samen terug op de voorbije zomervakantie, wisselen ervaringen uit, staan eens stil bij wat het schooljaar zal brengen.

We projecteerden foto’s van de voorbije zomer en trakteerden ieder op frietjes die geserveerd werden aan een zelf in elkaar geknutseld frietkraam. De kinderen konden zich uitleven op ons springkasteel, trampoline en in de zandbak. Een streepje muziek zorgde voor een warme sfeer en gaf ons instant terug een vakantie-gevoel!

Manon, begeleidster verblijf

Contextnamiddag

Woensdag 25 augustus was na een lange kwakkelzomer een hele stralende dag!  De zon was van de partij en iedereen had veel zin in een gezellig samenzijn.  Door corona konden we meer dan een jaar geen zo’n momenten organiseren.

Samen met de jongeren, begeleiders en een aantal ouders gingen we naar de Palingbeek.    We genoten van de omgeving (de natuur, het speelplein,…) en het samenzijn.   We blikten samen terug op de zomer en keken vooruit naar het nieuwe schooljaar dat met rasse schreden naderde.   De begeleiders zorgden voor een alcoholvrij aperitief en een lekkere pastasalade.

Daarna was het tijd voor een kringspelletje met iedereen samen.   De koffie en tiramisu achteraf smaakten heel lekker!

We sloten af met een spelletje KUBB en keerden tevreden huiswaarts.

Sofie, hoofdbegeleidster dagbegeleiding Ieper