Gezinsreis

26/09/2023

Tijdens één van de weinige zonovergoten weken van de vakantie trokken we er op uit voor onze jaarlijkse gezinsreis. Waar we de voorbije jaren in een andere provincie vertoefden, zochten we het dit jaar iets dichter bij huis. Samen met zeven gezinnen, goed voor negen ouders en vijtien jongeren, namen we onze intrek van 21 tot 24 augustus in ’t Haantje in het plattelandsdorp Doomkerke (Ruiselede). Een oude school die omgebouwd werd tot een mooi en vooral zeer ruim kamphuis omgeven door velden en bossen.

Een oase van rust, tot onze vrolijke en enthousiaste groep leven in de brouwerij bracht.

Nadat iedereen gesetteld was volgde een heerlijke spaghettimaaltijd die door enkele lieftallige mama’s vooraf gemaakt werd. Daarna leerden we elkaar beter kennen en volgde er een rustige avond waarbij ouders met elkaar in gesprek gingen. We speelden een spelletje Rummikub en de jongeren leefden zich uit in en naast het Kamphuis.  Zo waren we helemaal klaar om de volgende   dagen in elkaars gezelschap te vertoeven.

De dagen werden gevuld met activiteiten waarbij het gezin centraal stond. Tijdens de daguitstap gingen we met z’n allen naar de zee waar de gezinnen de keuze hadden tussen een wandeling op de dijk of spelen op het strand. Na een lekkere picknick vertrokken we richting het subtropisch zwembad in Brugge waar velen nu nog over vertellen.

Ook Bulskampveld was de moeite waard. De Kiekeboewandeling, spelen op het speelpleintje of een terrasje, keuze genoeg om er een geslaagde activiteit van te maken.

Aangezien er een enorme speelweide was aan het kamphuis kozen we er voor om de laatste namiddag ter plekke te blijven en mini workshops te organiseren. Het werd een klein wedstrijdje met als beloning iets lekkers. Ze konden kiezen tussen heel wat leuke opdrachten, zoals: vriendschapsbandjes maken, KUBB, het spelletje ‘ben ik een banaan?’, waterspelletjes, het maken van een schilderij etc. Het mag gezegd worden, de ambiance zat er vanaf minuut 1 in.

Afsluiten deden we met een BBQ op de laatste avond. Een mooie afsluiter van een leuke gezinsreis.

Birgit, contextbegeleidster

Siebe, begeleidster