Gezinsreis

18/09/2022

Op 16 augustus trokken we voor het tweede jaar op rij richting Humbeek (Grimbergen) om er te genieten van een vierdaags samenzijn met de gezinnen van de dagbegeleiding  en het verblijf in Vleteren.

Op onze gezinsreis genieten we ieder jaar samen van een druk activiteitenprogramma.
Zo gingen we dit jaar langs bij de sterrenwacht MIRA, deden we een heuse zoektocht bij het Museum Oude Technieken en waagden we een plons in een subtropisch binnenzwembad.

De ouders, een enthousiaste bende met bakken aan inspiratie, kregen heel wat inspraak bij het voorbereiden van de activiteiten. Dit maakte onze reis ééntje waarbij ‘verbinding’ centraal stond.

Iedereen droeg z’n steentje bij: de fantastische kookploeg (Piet Huysentruyt-waardig!), een top-team dat  de afwas voor zijn rekening nam, de échte Mr. Proper voor het sanitair,…
Zelfs onze pedagogisch coördinator Hilde, haar man Peter en Hilde, een begeleidster van de dienst Mobius zakten af om ons de laatste avond  te soigneren met een sublieme barbecue.

We leerden elkaar zoveel beter kennen, deelden een lach en soms een traan.

De laatste avond werd onze gezinsbegeleidster Rita stevig in de bloemetjes gezet omwille van haar pensioen door alle ouders en kinderen, een emotioneel maar hartverwarmend moment. Rita sprakeloos krijgen? ’t Is gelukt :)

Gezinsreis 2022, onvergetelijk.

 

reactie van een ouder:

‘De gezinsreis was top! De activiteiten waren ontspannend en tevens ook leerrijk en sportief. De samenwerking tussen de begeleiding en de ouders was super leuk. Het was een reis die zeker voor herhaling vatbaar is. Wij kijken al uit naar volgend jaar!’

 

 

Manon, begeleidster verblijf