Gedropt

05/06/2023

In verblijf zijn er twee jongeren van net twaalf jaar. Dat wil zeggen dat ze nu bij de ‘grote leefgroep’ horen. Om die overgang te vieren en de samenhang in de groep te vergroten gingen we te rade bij Florejan van cAnnect. Ze werden net over grens in Frankrijk gedropt en moesten samen werken om terug in België te geraken.

Door samen op tocht te gaan en opdrachtjes te vervullen leren ze elkaar beter kennen. De verschillende rollen worden zo ook duidelijk in een groep. Wie neemt de leiding? Wie zorgt dat ze allemaal mee zijn?

Delphine ging mee als begeleidster. De jongeren konden zelf kiezen hoe zelfstandig ze mochten zijn. Ze werkten goed samen en zelfs Delphine merkte hoe ze als begeleidster meer en meer op de achtergrond verdween. Ze was wel nog aanwezig maar liet ruimte om de jongeren te laten proberen en experimenteren.

De dag sloten ze af met marshmallows bij het kampvuur. Er werd nog even teruggeblikt op hun tocht en we kunnen wel stellen dat het een geslaagde ervaring was voor de hele groep.

Siska, begeleidster Vietesse