Ervaringen cAnnect

24/06/2021

De eerste 6 weken van ons project zijn voorbij gevlogen. In mei hebben we vooral ingezet op bekendmaking van het project. We stuurden mails naar verschillende instanties in West-Vlaanderen en daarbuiten.  We deden enkele online infomomenten waarbij we kort het project uitlegden aan tal van geïnteresseerden.

De laatste weken werden we meer en meer opgebeld door mensen en verwijzers met vragen en aanmeldingen voor het project. Stilaan raken we volgeboekt voor deze zomer.

Begin juni hadden we een van de eerste echte meerdaagse trajecten. Na toestemming van D. mochten we kort een verslagje neerpennen van zijn driedaagse bij cAnnect.

De eerste dag gingen we kanovaren. Met hulp van een van onze vrijwilligers werd D. samen met een begeleider van cAnnect te water gelaten in Roesbrugge. Onder een stralende zon voeren we richting Fintele. Onderweg maakten we enkele tussenstops om te picknicken of voor een vieruurtje maar daarnaast maakten we onderweg ook tijd voor een aantal reflectieoefeningen. Zo vormde het dagboekje van D. de rode draad doorheen zijn traject. Door hem zelf aan zet te laten welke vragen hij uit het boekje wou beantwoorden, bleef hij zijn eigen traject in handen houden. Niets moest besproken worden, maar aan de hand van het dagboekje en een aantal andere reflectiemethodieken werd wel ruimte gemaakt voor de gedachten en gevoelens van D. Na een dagje peddelen werden we terug opgehaald door onze vrijwilliger en konden we spreken van een geslaagde eerste dag.

Dag twee stond er  heel wat op het programma. Na een openingsoefening rond gevoelens gingen we richting Katsberg in Frankrijk. Daar deden we een mountainbiketocht op en rond de steile flanken van de  Katsberg. Een heuse uitdaging! Ook vandaag waren er tussenin enkele oefeningen gepland. Na een dag vol singletrails, brandnetels en prachtige uitzichten keerden we voldaan terug richting De Walhoeve.  De dag zat er echter nog niet op. Samen pakten we alles in om te  kamperen onder de sterren.

Voor we begonnen aan het avondmaal gooiden we nog een hengeltje uit om te  vissen. Vol trots ving D. zijn eerste karpers. Daarna gooiden we de vissen terug en kookten we ons potje als avondmaal. Na een verfrissende nacht in de tent genoten we van een ontbijtje in de rust van de landelijke omgeving. Na wat opruimen en een afsluitende oefening deden we een  terugblik op zijn drie dagen met cAnnect. Tot slot  brachten we D. moe maar voldaan terug naar zijn thuisbasis.

Florejan, cAnnector