Compostella 2023

05/06/2023

Op 14 mei vertrokken we met zes enthousiaste en super fitte zestigers met de fiets naar Santiago de Compostella.  We startten in Sint-Jacobskapelle bij Diksmuide aan het bronzen beeld van de pelgrim (Sint Jakobus) voor een ongeveer 2500 km lange tocht door Frankrijk en Noord-Spanje.

We hebben onze eigen “Camino" mooi uitgestippeld en opgedeeld in ritten van zo’n 100 km per dag, met 3 rustdagen tussendoor, dus we zullen ongeveer vier weken onderweg zijn. 

De spreuk “It’s not the destination, it’s the journey” indachtig, hebben we na wijs beraad ons oorspronkelijke plan om de tocht met een trekfiets + bagage te maken, overboord gegooid en beslist om met de koersfiets te rijden, begeleid door camionette met chauffeur. 

We willen onderweg immers tijd en adem genoeg hebben voor lange gesprekken over de dingen des levens die er écht toe doen en ook kunnen genieten van het prachtige en hopelijk zonovergoten landschap… .

Om de uitdaging niet vrijblijvend te maken en wat extra mentale druk te zetten om het einddoel te halen geven we jullie de mogelijkheid voor sponsoring van een lokaal goed doel: “De Walhoeve”.

En hier komen onze fietsbenen in het spel: de opbrengst van onze sponsortocht is bedoeld voor het organiseren van het jaarlijkse kamp van de kinderen en jongeren die vzw Walhoeve begeleidt.  Dit jaar gaan ze van 9 tot 14 juli op kamp naar vakantiecentrum Hoffbauer in Zutendaal (Limburg).  Met heel wat natuur en recreatiemogelijkheden in de omgeving is het de ideale plek om te ravotten en te genieten van de natuur.

Ook dit jaar willen ze de kinderen en jongeren een onvergetelijke vakantie bezorgen.

Wie ons wil volgen op onze reis kan dit doen via Polarsteps.

Rik, Ludo, Jean Marie, Eddy, Bart en Wim