cAnnect nocturne en aankoop materiaal

17/05/2022

cAnnect is een ervaringsgericht project voor  jongeren en hun context waarbij de jongere samen met een contextfiguur en/of begeleider een ééndaagse of meerdaagse trektocht onderneemt per kano (meer info op www.cAnnect.be).

Op 18 maart 2022 organiseerde cAnnect aan de Ijzer in Roesbrugge een nocturne als netwerkmoment.  Een ideale gelegenheid om cAnnect beter te leren kennen door zelf te ervaren wat cAnnect inhoudt.

85 deelnemers genoten aan het kampvuur van warme soep of chocolademelk in hun zelf meegebrachte kopje en proefden er ook van verschillende ervaringsgerichte uitdagingen. 

Ruim 50 deelnemers namen met begeleiding deel aan het kanovaren bij het licht van de volle maan, een unieke belevenis.


Medewerkers van AstroLAB IRIS organiseerden een waarnemingspost met verschillende telescopen om iedereen te laten genieten van de sterrenhemel en de maan in detail te bekijken.

Dankzij de enthousiaste aanwezigen, de inzet van medewerkers en  vrijwilligers en het goede weer werd het een meer dan geslaagde avond.

Leden van Rotaract Mandeleie brachten op 14 mei 2022 een bezoek aan het project cAnnect van vzw De Walhoeve om nader kennis te maken met het project.  Ze steunden de aankoop van bijkomend materiaal.

Het project is een aantal jaren terug, met steun van Hart voor West-Vlaanderen beheerd door de Koning Boudewijnstichting en steun van Ronde Tafel De Panne, ontstaan als initiatief van vzw De Walhoeve vanuit de overtuiging  van de waarde van het ervaringsgericht werken.  Door het opdoen van concrete ervaringen en daarover te reflecteren kunnen waardevolle inzichten ontstaan.

Sedert september 2021 is La Trao (ondersteunende module van vzw Onze Kinderen) partner in cAnnect.

Van april 2021 tot eind december 2022 ontvangt De Walhoeve voor cAnnect van het Departement Cultuur, Jeugd en Media een subsidie als experimenteel project.

 

De personele middelen worden betaald met de subsidie van het Departement Cultuur, Jeugd en Media.


In het kader van de verlenging werd recent met steun van Rotaract Mandeleie extra materiaal aangekocht waaronder een shelter en bijkomend kampeermateriaal.

 

Mario, kwaliteitscoördinator / fundraising