Activiteiten kerstvakantie

20/01/2022

Activiteiten kerstvakantie verblijf

De kerstvakantie in verblijf zat boordevol leuke activiteiten.
De kinderen en jongeren keken uit naar drie (!) weken ontspanning en plezier!

Tijdens de eerste week werd er in de voormiddag nog wat gewerkt voor school. De rest van de vakantie stond in het teken van ontspanning.

We begonnen rustig met een filmnamiddag waarbij popcorn niet mocht ontbreken.
Ook hadden we nog schaatsen, wandelen, sneeuwballen knutselen en een echte wellness-dag op de planning staan.

Op kerstavond werd de leefgroep feestelijk versierd en aten we lekkere hapjes  met een glaasje kinderchampagne.

 

We genoten met volle teugen van de weinige zonnestralen, zo konden we onze batterijen opladen om daarna met goede moed het nieuwe jaar te starten.

Op puppybezoek, frietkotje spelen, gaan zwemmen,..

Kortom: De vakantie meer dan geslaagd!

Manon, begeleidster verblijf

Activiteiten kerstvakantie dagbegeleiding:

Plots werden twee weken kerstvakantie drie weken en kregen we veel meer tijd voor allerlei leuke activiteiten waarbij een kerstfeestje natuurlijk niet kon ontbreken.

In de eerste week stond de secret santa centraal: een cadeautje uitzoeken voor een andere jongere of begeleider.  Iedereen ging op stap om het gepaste cadeautje te kopen.

Op donderdag was het dan eindelijk zover: ons kerstfeestje!  In de voormiddag gingen we schaatsen met de ganse groep op de Grote Markt in Ieper.  Bij terugkomst was de tafel mooi gedekt en was het al tijd voor de aperitief.   Daarna genoten we van een lekkere gourmet.  Voor sommige jongeren voor het eerst,  dus was het wel een beetje spannend… Zelf je vleesjes en patatjes bakken…

Na een klein afwasje was het tijd voor het dessert en werd ons lange wachten beloond: eindelijk tijd voor secret santa.  Elk op zijn beurt kregen mochten we het pakje dat we kochten geven en kregen we ook ons pakje!  Wat hadden de jongeren goed gekozen!   Als kers(t) op de taart (al was die wel al op…) kreeg  elke jongere nog een mooi cadeautje ons geschonken door Rotaryclub Poperinge.

Wat een goede start van een hele leuke vakantie gevuld met zwemmen, wandelen, film bekijken, pizza’s maken en bakken, knutselen, …  Zo gingen we ook aan de slag met TIE DYE en kleurden we onze eigen kousen en T-shirt.

Een gevarieerde en leuke vakantie!

Sofie, hoofdbegeleidster dagbegeleiding Ieper

Heel veel dank aan Rotaryclub Poperinge  voor de kertscadeaus voor de dagbegeleidingen en verblijf, onder andere ook bowling tickets voor de jongeren en hun gezin, en aan Kiwanisclub Dames de Vauban voor de heerlijke kerstbuches.