Acties en schenkingen

24/06/2021

Op donderdag 6/05 ontvingen we 22 nieuwe stoelen voor onze dagbegeleiding  te Ieper.  Deze werden ons geschonken door Zonta Ieper. Vrijdag 11/06 vond er een persmomentje plaats.  Twee leden van Zonta Ieper brachten een bezoekje aan de werking en kwamen langs om de stoelen te bewonderen.  Deze schenking kwam er mede  door de verkoop van een  “take away” Valentijnsmaaltijd,  bereid  door het  restaurant de Stenen Haene te Ieper.

Rotaract Ieper Poperinge organiseerde op zaterdag 8/05 een carwash.  Dit evenement werd een plezante activiteit voor de leden van Rotaract, dit na de lock down periode waarin ook zij weinig contact met elkaar hadden.  Tot grote tevredenheid van onze kokkin, legt Rotaract Ieper Poperinge bij voor de aankoop van extra potten  en pannen. Daarbovenop  schenken ze een tussenkomst voor ons zomerkamp.

Kiwanis ladies Bachten de Kupe koos ervoor om onze aanleg van speel- en rustnatuur  te ondersteunen. Hun bijdrage  kwam tot stand door de verkoop La Joconde apéroboxen.

Het bomenplantgoed werd vorig jaar in november aangekocht en aangeplant.  De eerste bloeiers kwamen al  te voorschijn.  En ondertussen werden de grassen een eerste keer gemaaid.

Onze speel- en rustnatuur komt tot stand via een projectoproep  Natuur in je Buurt 2020. Het project van de Walhoeve werd er toen als  één van de 20 laureaten uitgepikt.  Meer dan 2.000 m² gazon  werd omgevormd tot speelbosje, bloemenweide,  bloemrijk grasland en ruigte.

Kiwanis Dames de Vaubaun  steunt eveneens  de aanleg van het buitenlokaal dat wordt aangelegd vlakbij het nieuwe speelbos.

Leo Club Heuvelland verkoopt momenteel een cocktail. De opbrengst gaat  deels naar de Walhoeve.  “Leo on the hill”  is een verfrissende, fruitige cocktail gebaseerd op vers appelsap en witte wijn.  Deze is te verkrijgen via hun leden of via hun FB pagina, en dit  in flesjes van 375ml 9 €.

AG Insurance zorgt dan weer voor een financiële tegemoetkoming   voor de creatie van een “Warme leefomgeving voor de jongeren”. Zij wensen hun steentje bij te dragen aan de bouw van het  buitenlokaal, de nieuwe  inrichting van de  gespreksruimte  en de make-over van de leefruimte te Westvleteren.

Vanaf vrijdag 11/06/21 tem zondag 11/09/21 organiseert vzw Marteko een zomerbar op de Vroonhofsite  die eigendom is van Stad Poperinge. De Belgenmatchen van het EK worden er getoond op groot scherm, en op vrijdag 25/06 vindt er een GOEDE DOELENKWIS plaats.  De opbrengst van deze evenementen gaat naar o.a. Vzw De Walhoeve die één van de 4 goede doelen is.