Vzw De Walhoeve richt zich op kinderen,
jongeren, jongvolwassenen en hun leefomgeving
met een ondersteuningsnood.

We staan voor het
zorg-saam begeleiden en ondersteunen in een
warme en positieve omgeving.

De Walhoeve - organisatie in de jeugdzorg

Vzw De Walhoeve is een organisatie in de jeugdzorg met maatschappelijke zetel in de Eikhoekstraat 65 te Westvleteren.

Vzw De Walhoeve is erkend voor volgende modules:

  • 12 modules verblijf waaronder kamertraining (TCK)
  • 14 modules dagbegeleiding
  • 27 modules laagintensieve contextbegeleiding
  • 1 module contextbegeleiding in functie van autonoom wonen
  • 6 modules contextbegeleiding in functie van positieve heroriëntering
  • 1 module ondersteunende begeleiding

AANBOD

Concreet begeleiden we twaalf jongeren in verblijf en vijftien jongeren in dagbegeleiding. Zowel aan verblijf als aan dagbegeleiding is contextbegeleiding gekoppeld.

Binnen de erkenning kunnen we één jongere voorzien van contextbegeleiding in functie van autonoom wonen.

We begeleiden ook zes jongeren en hun gezin in de modules positieve heroriëntering.

LOCATIES

We organiseren het verblijf op onze locatie in Westvleteren, de dagbegeleiding op onze locaties in Ieper en Veurne.

Contextbegeleiding organiseren we zowel vanuit Westvleteren, Ieper als Veurne. Positieve heroriëntering gebeurt binnen het arrondissement Veurne-Diksmuide.

AGENDA

DE WALHOEVE

NIEUWS

de walhoeve

Uitnodiging Dag van de Zorg 17 maart

17/03/2024

We verwelkomen u graag op zondag 17 maart 2024 van 13u tot 17u in de Eikhoekstraat 65 in Westvleteren. We voorzien een rondleiding in de gebouwen en op het domein en geven graag een woordje uitleg over wat er dagdagelijks gebeurt en waarvoor onze organisatie allemaal staat. Het is dé gelegenheid om ook onze projecten aan jullie voor te stellen zoals de gezinsstudio, cAnnect, Golfslag/Polsslag, ... Daarnaast is er natuurlijk tijd voor een gezellige babbel, een hapje en een drankje.

Lees meer

Nieuwjaarsdrink Denkers en Doeners

12/02/2024

“De denkers en doeners” zijn een groep jongeren die af en toe samenkomen. Dit zowel vanuit Vietesse, De Marbel en verblijf. In de kerstvakantie vergaderden we over de organisatie van onze jaarlijkse nieuwjaarsdrink waarop alle jongeren, medewerkers en vrijwilligers van de Walhoeve worden uitgenodigd. De jongeren wisten goed wat ze wilden: lekkere hapjes en mocktails. Volgens hen mocht ook muziek niet ontbreken … Op woensdag 17 januari was het dan ook zover. Het domein lag onder een dun laagje sneeuw wat het extra gezellig maakte … In de schuur kwam iedereen samen voor een gezellige receptie met lekkere hapjes en drankjes. De jongeren van de denkers en doeners zorgden voor het rondbrengen van de hapjes en bemanden de bar met drankjes. Een geslaagde editie! Sofie, contextbegeleidster

Lees meer

Vakantiesprokkels

12/02/2024

STEAM*stars*. Tijdens de kerstvakantie ontvouwde zich voor ons, als ware wetenschapstalenten, een buitengewoon avontuur bij Astrolab IRIS in Zillebeke. Hier werden we ondergedompeld in de fascinerende wereld van de astronomie. De ontmoeting met de telescoop bracht ons dichter bij de mysteries van het universum, terwijl we met behulp van 3D-brillen als kosmische ontdekkingsreizigers door de ruimte werden geleid.

Lees meer

Vrijwilliger worden bij VZW De Walhoeve?

We zoeken vrijwilligers die ons willen ondersteunen bij het begeleiden van kinderen en jongeren op vlak van vervoer, huiswerk,  creatieve en/of logistieke activiteiten, ...