Compostella 2023

Op 14 mei is het zover.  Op die dag vertrekken we met zes net -of nog net niet- gepensioneerde, enthousiaste en superfitte zestigers met de fiets naar Santiago de Compostella.  We starten in Sint-Jacobskapelle bij Diksmuide aan het bronzen beeld van de pelgrim (Sint Jakobus) voor een ongeveer 2500 km lange tocht door Frankrijk en Noord-Spanje. We hebben onze eigen “Camino" mooi uitgestippeld en opgedeeld in ritten van zo’n 100 km per dag, met 3 rustdagen tussendoor, dus we zullen ongeveer 4 weken onderweg zijn. 

 

De spreuk “It’s not the destination, it’s the journey” indachtig, hebben we na wijs beraad ons oorspronkelijke plan om de tocht met een trekfiets + bagage te maken, overboord gegooid en beslist om met de koersfiets te rijden, begeleid door camionette met chauffeur.  We willen onderweg immers tijd en adem genoeg hebben voor lange gesprekken over de dingen des levens die er écht toe doen en ook kunnen genieten van het prachtige en hopelijk zonovergoten landschap…

Om de uitdaging niet vrijblijvend te maken en wat extra mentale druk te zetten om het einddoel te halen geven we jullie de mogelijkheid voor sponsoring van een lokaal goed doel: “De Walhoeve”.

En hier komen onze fietsbenen in het spel: de opbrengst van onze sponsortocht is bedoeld voor het organiseren van het jaarlijkse kamp van de kinderen en jongeren die vzw Walhoeve begeleidt.  Dit jaar gaan ze van 9 tot 14 juli op kamp naar vakantiecentrum Hoffbauer in Zutendaal (Limburg).  Met heel wat natuur en recreatiemogelijkheden in de omgeving is het de ideale plek om te ravotten en te genieten van de natuur. Ook dit jaar willen ze de kinderen en jongeren een onvergetelijke vakantie bezorgen.

Dus nu hoor je ons afkomen: open je hart en vooral je portemonnee! Je gift komt rechtstreeks én integraal terecht bij De Walhoeve en nadien krijg je een fiscaal attest zodat vadertje staat jou een ferme hap van je gift terugbetaalt via je belastingbrief.

Noteer wel dat dit alleen geldt voor giften vanaf 40 euro…dus je weet wat je te doen staat!

 

Wie ons wil volgen op onze reis kan dit doen via volgende link:

https://www.polarsteps.com/Compostella2023/7120835-compostella-2023

 

Tot binnenkort

 

 

Rik, Ludo, Jean Marie, Eddy, Bart en Wim