De Walhoeve VZW

Bouwwerken

Als sluitstuk van de renovatiewerken die afgelopen jaren op onze locatie in Westvleteren werden uitgevoerd, werkten we afgelopen maanden verder aan de buiteninrichting.  De ruwbouwfase van deze werken door de aannemer is nu achter de rug.  We staan zelf verder in voor de afwerking.

Met onze waterspeelplaats beschikken we over een kleine bijkomende verharding met licht hellende vlakken die uitnodigen om te spelen.

Door het afsluiten van het centrale afvoerrooster toveren we deze verharding om in een meer dan 60 m2 grote ondiepe waterplas die een stimulerend element vormt in het speellandschap.  Het water van de waterspeelplaats voeren we af naar een buffer/infiltratievoorziening bestaande uit een grindkoffer die verder ook als gezellige zithoek en kruidentuintje zal dienstdoen.

 

 

De waterspeelplaats werd gerealiseerd met de financiële steun die we ontvingen dankzij het Awards-programma van BNP Paribas Fortis Foundation.

 

Intussen plaatsten we ook een bijkomende regenwaterput om in de nabije toekomst het regenwater van het aangepaste schuurgebouw te recupereren.

Tegelijkertijd werd de bestaande zandbak fors uitgebreid en legden we het pad aan rond de nieuwbouw.

De grond die bij de werken vrijkwam gebruikten we om een heuse speelheuvel aan te leggen op een deel van het terrein dat tot nu toe eigenlijk weinig werd gebruikt. De aanleg van de speelheuvel was mogelijk mede dankzij de financiële steun van de Stichting Koningin Paola.

 

 

 

 

 

De omgeving van deze speelheuvel, nu nog grotendeels bestaande uit gazon, richten we verder in als speel- en rustnatuur.  Belangrijke elementen hierin zijn een speelbosje (ca. 300 m2), een snoephaag en de omvorming van 550 m2 gazon in bloemrijk grasland.   Het inrichten van speel- en rustnatuur is mogelijk dankzij de steun van het Agentschap Natuur en Bos via de projectoproep Natuur In Je Buurt 2020.

Mario (kwaliteitscoördinator)

 

 

Enkele reacties van de kinderen op de werken:
“Ik wil liefst van al in de buis spelen op de speelheuvel.”

“Ik verlang naar de zomer om in onze nieuwe zandbak kastelen en racebanen te bouwen.”

“Ik ben benieuwd naar de waterspeelplaats. Ik  hoop dat er veel water in zal staan om te spelen.”

“De zandbak is supergroot geworden!”

“Ik wil spelen op de speelheuvel en de glijbaan en mij verstoppen in de tunnel.”

Reacties gesloten.